Архива вести
                   

НУНС: НАГРАДА ЗА ИСТРАЖИВАЧКО НОВИНАРСТВО (РОК: 20. МАРТ 2020)

25. фебруар 2020.

Независно удружење новинара Србије (НУНС) саопштило је да, уз подршку Амбасаде САД у Републици Србији, петнаесту годину за редом додељује Награду за истраживачко новинарство, која ће се од ове године звати по изврсном новинару Дејану Анастасијевићу.

Награда се додељује у три категорије – електронски медији (радио и телевизија), штампани медији и онлајн медији.

За награду могу да конкуришу аутори радова који су објављени у медијима у Србији од 5. марта 2019. до 20. марта 2020. године.

Крајњи рок за пријаву на конкурс је 20. март 2020. године. Радове може пријавити сам аутор, његов уредник или колега.

Награда се додељује за истраживачке новинарске радове, који се баве темама од велике важности за грађане територије на којој се медиј дистрибуира, емитује или користи, откривају и доказују непознате чињенице до којих су новинари дошли сопственим радом.

Информација о три номинована рада у свакој категорији биће објављена на сајту НУНС, а победници ће бити проглашени на самој свечаности доделе награда.

Победници у све три категорије биће награђени са по 100.000,00 динара.

НУНС ће објавити који радови су номиновани најмање недељу дана пре свечане доделе награда која ће се организовати поводом Дана слободе медија 3. маја.

Све информације о конкурсу и условима могу се добити на веб страни НУНС-а www.nuns.rs, путем и-мејл адресе  program@nuns.rs  или на телефон 060 6466 205.

Пријавни формулар је доступан на http://nuns.rs/info/activities/46827/konkurs-nagrada-za-istrazivacko-novinarstvo-dejan-anastasijevic-2020.html

Извор: НУНС и Координционо тело