Архива вести
                   

НОВИНАРИ ИЗ АЛБАНИЈЕ У ПОСЕТИ БУЈАНОВЦУ И ПРЕШЕВУ

25. фебруар 2020.

Бујановац, Прешево – Група од готово 70 новинара из неколико градова Албаније, у организацији удружења новинара на челу са Александром Ципом, председником Удружења новинара Албаније, боравила је током викенда у Бујановцу и Прешеву где су се сусрели са колегама и политичким лидерима локалних Албанаца.

„Није овај долазак случајан. Колеге из Бујановца и Прешева, Неџат Бехлули и Валон Гаши, организовали су наш долазак у оквиру Дана пријатељства. Сви смо узбуђени због овакве посете“, рекао је Бесим Дибели, шеф Синдиката новинара Елбасана.

Бехлули, власник бујановачке ТВ „Спектри“ рекао је да се овом посетом „остварила његова животна жеља“.

Новинаре из Албаније са ситуацијом у две српске општине упознали су председници, Шаип Камбери и Шћиприм Арифи, а посету је пратио и Илир Бочка, амбасадор Републике Албаније у Београду са својим особљем.

Рагми Мустафа, председник Националног савета Албанаца нагласио је потребу за интензивнијом међусобном комуникацијом.

Медији у Албанији преносе да су пограничне власти у Србији биле упознате са доласком албанске делегације, те да је прелазак границе протекао без проблема.

Дружење се завршено свечаном вечером у Бујановцу, а албански новинари обећали су домаћинима да ће својим прилозима узвратити на указаној пажњи.

Извор: Бујановачке и Координационо тело