Архива вести
                   

НОВИ ПРЕДСЕДНИК КООРДИНАЦИОНОГ ТЕЛА ЗОРАН СТАНКОВИЋ: ПОМОЋИ ЋУ ЉУДИМА НА ЈУГУ СРБИЈЕ

5. новембар 2012.

Извор: Пресс / Београд - Нови председник Координационог тела за општине Прешево, Бујановац и Медвеђа Зоран Станковић изјавио је да му је Влада Србије причинила велику част постављањем на ту функцију.

Бивши министар здравља и одбране рекао је да није изненађен тим именовањем и да ће са великом посвећеношћу обављати дужност за коју му је владајућа коалиција указала поверење.

“Координационо тело, иако то можда многи не мисле, има веома битну улогу у решавању косовског питања. Очекујем да ћемо, када буду усвојени платформа за КиМ и њени главни стратешки кораци и смернице, заједно радити на решавању тамошњих односа и инкорпорацији Срба који живе на тим просторима “, изјавио је Станковић.

Он је додао да је рођен на југу Србије, да је радио у Пећи, те да су му људи са тих простора и њихови проблеми и те како блиски.

“Често сам одлазио на Косово и знам да је тим људима на југу Србије врло битно да знају да држава мисли на њих, као и да заједно радимо на решавању проблема са којима се сусрећу “, навео је Станковић, и најавио да ће први радни дан у канцеларији највероватније бити следеће недеље.