Архива вести
                   

НОВИ ПРАВНИ АКТ О ПРАВИМА И ОБАВЕЗАМА ЗАПОСЛЕНИХ У ОПШТИНИ ПРЕШЕВО

23. септембар 2016.

Прешево -  Од 1. октобра 2016. године, запослени у прешевској локалној самоуправи мораће да поведу више рачуна о радној етици јер тада на снагу ступају нова правила регулисана правним, обавезујућим актом о правима и обавезама запослених. Овај документ је 19. септембра потписао Агим Имери, начелник Општинске управе а радници су унапред обавештени, нарочито о новинама које ће наступити.

Између осталог, прописано и ново радно време од  8 до 16 сати, уместо досадашњег од 7 до 15 часова, пауза од 12-12:30, писање недељних извештаја те планирање годишњих одмора за наредну годину до 31. децембра текуће.

У документу се наводи да  се неће толерисати неоправдано напуштање општинске зграде дуже од сат времена, непрофесионалан однос према странкама и колегама, неоправдано одсуство с посла три дана узастопно и пет дана са прекидима, злоупотреба службених возила, употреба алкохола на послу као и пушење. Одступање од ових норми биће санкционисано.

Агим Имери каже да је било негодовања на промену радног времена, нарочито од  стране радника који већ дуго раде у локалној самоуправи. Што се других правила и обавеза тиче, Имери је казао да радна дисциплина мора да постоји као и да ће правила важити подједнако за све запослене.

Извор: Бујановачке, Координационо тело