Архива вести
                   

НОВИ БУНАР ЗА СНАБДЕВАЊЕ ГРАЂАНА БУЈАНОВЦА ВОДОМ

29. октобар 2013.

Јавно Предузеће „Комуналац“ће у Бујановцу имати још један бунар који ће служити за боље снабдевање грађана пијаћом водом

Представници програма “ЕУ Прогрес”, који ће заједно са општином Бујановац финансирати овај пројекат, посетили су станицу за снабдевање водом, која се налази  на излазу из Бујановца, према селу Лучане.

На овој локацији ће се отворити 14-и бунар због бољег снадевања грађана Бујановца водом. Бунар ће имати капацитет од 10 до 12 литара пијаће воде у секунди.

„Послали смо захтев за повећање капацитета воде у Бујановцу „ ЕУ Прогрес“ програму.  На основу мишљења стручњака, отварањем овог бунара  капацитет снабдевања водом ће се повећати за 10 литра воде у секунди“, рекао је председник општине Арифи.

Јасмина Илић, руководилац за инфраструктурне пројекте у ЕУ Прогресс програму, је изјавила да ће се пројекат реализовати у сарадњи са општином Бујановац, а средства су обезбедили Европска Унија и Владе Швајцарске.

„Вредност пројекта је 4 милиона и 200 хиљада динара, а капацитет бунара ће бити 12 литара воде у секунди. Сигурна сам да ово неће у потпуности решити проблем пијаће воде у Бујановцу, али означава почетак решења проблема. Очекујемо да се радови заврше што пре и да ће бунар почети да функционише почетком децембра“, нагласила је Илић.

За потребе бушења и  електрификације бунара, из буџета општине Бујановац  ће се издвојити 1 милион динара.

На основу уговора који су локалне власти и ЕУ Прогресс програм потписали са “Водотехником” из Београда, радови на отварању новог бунара ће почети следеће недеље.

Извор: Titulli и Координационо тело