Архива вести
                   

НОВЕ ЕЛЕКТРОНСКЕ УСЛУГЕ ДОСТУПНЕ ГРАЂАНИМА МЕДВЕЂЕ

31. jануар 2022.

Медвеђа – Београд - Грађани и грађанке Медвеђе од сада могу да користе нове електронске услуге које је општинска управа развила уз подршку Владе Швајцарске кроз програм Свис Про и у сарадњи са Канцеларијом за информационе технологије и електронску управу.

Медвеђа је једна од 35 локалних самоуправа у Србији која је уз техничку подршку програма Свис про унапредила квалитет услуга које пружају грађанима и привреди. Подршка локалним самоуправама има за циљ повећање транспарентности и ефикасности у обезбеђивању бржег и лакшег приступа услугама и правима грађана.

„Задовољство нам је што захваљујући подршци Владе Швајцарске, кроз програм Свис Про, наши суграђани добијају седам нових еУслуга које су доступне на порталу еУправе. Обезбеђивањем еУслуга, Медвеђа се сврстава међу управе које штеде време и новац својим грађанима, али им и пружају још једну могућност више да се укључе у њен рад и дају лични допринос да наша локална заједница још боље функционише“, истакао је др Небојша Арсић, председник (у оставци) општине Медвеђа.

Путем портала еУправа, становници Медвеђе од сада могу да поднесу захтев за накнаду зараде за породиљско одсуство или поднесу представке комуналној, саобраћајној и инспекцији за заштиту животне средине, као и да пријаве комунални проблем. Подношење примедбе на нацрт планског документа или одлуку о изради планског документа у току јавног увида су такође неке од нових еУслуга које су доступне становницима Медвеђе.

„Унапређењем ефикасности рада локалне самоуправе, грађанкама и грађанима Медвеђе је омогућено да брзо и лако, без чекања у редовима и додатних трошкова приступе јавним услугама које су у надлежности локалне самоуправе и остваре одређена права. Медвеђа је једна од првих општина чијих се нових седам еУслуга нашло на порталу еУправе“ , истакла је Маида Јусуфовић, службеница за добро управљање и родну равноправност програма Свис Про.

Кампања „Да кликнемо заједно“ реализује се у оквиру програма „Подршка Владе Швајцарске развоју општина кроз унапређење доброг управљања и социјалне укључености – Свис Про“, који подржава Влада Швајцарске у сарадњи са Владом Србије, а спроводи Канцеларија Уједињених нација за пројектне услуге (УНОПС) у партнерству са Сталном конференцијом градова и општина (СКГО).

Извор: Инфоцентарјуг.рс, Координационо Тело