Архива вести
                   

НОВА ШАНСА ЗА ПРОФЕСИОНАЛНЕ ВОЈНИКЕ

28. август 2017.

Врање, Бујановац - Министарство одбране и Војска Србије расписали су нови јавни позив за пријем у професионалну службу у касарнама у Врању и Бујановцу, као и бази „Југ”.

 Позив је отворен до попуне радних места, што значи да се кандидати могу пријавити сваког радног дана у наведеним војним поштама.

„Потенцијални кандидати су сви држављани Републике Србије који су одслужили војни рок са оружјем и млађи су од 30 година. То ће бити прилика за запослење и новим генерацијама младића и девојака на шестомесечном добровољном служењу војног рока,“  наводи се у позиву.

Селекција кандидата реализује се у три дела, сваки у трајању од једног дана.У првом делу, кандидати подлежу општем лекарском прегледу и провери физичке способности.
У другом делу селекције, кандидати подлежу психолошкој процени, док у трећем делу, кандидати подлежу медицинско - здравственој процени.

Са најбољим кандидатима закључиће се уговори о раду на одређено време и биће примљени у јединице Војске Србије на период од шест месеци, уз могућност продужења уговора о раду на период од три године и обнављање уговора до навршених 40 година живота.

Извор: Министарство одбране, ОК Радио и Координационо тело