Архива вести
                   

„НИШВИЛ" ЋЕ ВЕРОВАТНО БИТИ ОДРЖАН СА СМАЊЕНИМ БРОЈЕМ ПОСЕТИЛАЦА

7. јули 2020.

Ниш - Српски музички фестивали, међу којима је и Нишвил,  ће ове године због корона вируса променити формат, а директор овог нишког џез фестивала, Иван Благојевић, каже да ће вероватно бити смањен број гледалаца.

Одржавање музичких фестивала у Србији у време епидемије корона вируса једна од тема која дели јавност, а реаговали су и организатори Нишвила и других фестивала, па у заједничком писму кажу да је извесно да се домаћи фестивали неће десити у августу у планираном формату због погоршања епидемиолошке ситуације.

„Као алтернативу потпуном отказивању, разматрамо опцију у којој би се фестивали симболично десили са неколико стотина, или ако здравствена ситуација дозволи, неколико хиљада људи, колико је током лета дозвољено широм Европе“ , поручили су у писму.

Директор Нишвила Иван Благојевић је објаснио да планирају да откажу неке делове програма, али да ће фестивал свакако бити одржан, уз смањење и ограничење броја посетилаца, које је назвао највероватнијим решењем.

Актуелно ограничење које су дали кризни штабови јесте 500 посетилаца, али Благојевић се нада да ће се ситуација поправити до августа и да ће бити дозвољен и већи број посетилаца. Али, отказивања неће бити, казао је Благојевић.

Из организације српских фестивала наводе да су туристичка и манифестациона привреда најтеже погођене пандемијом корона вируса и да им прети потпуно гашење што би, кажу, довело до катастрофалних последица по десетине хиљада људи који живе од њих.

Зато апелују на државу и друштво у целини да не дозволе потпуно гашење српских манифестација којима се Србија поноси у целом свету.

Овогодишње издање Нишвила је планирано  за период од 7. до 16.августа, а све вести о џез фестивалу можете прочитати на https://www.juznevesti.com/Tagovi/Nisville.sr.html.

Извор: Јужне вести и Координационо тело