Архива вести
                   

НИШТА ОД АСФАЛТА У БУЈАНОВЦУ

23. октобар 2020.

Бујановац  - Од почетка асфалтирања у центру Бујановца нема ништа, тако да се муке возача и пешака настављају.

Колико ће се још тестирати стрпљење грађана није познато јер шеф кабинета председника општине, Сали Салихи, који је пре недељу дана најавио  асфалтирање на основу информације од подизвођача радова, сада није одговорио на позив Бујановачких.

Он је тада објаснио да динамика радова не зависи од локалне самоуправе већ од Министарства грађевине као финансијера, те извођача радова ЈП „Путеви Србије“ и фирме „Саба Белча“ као подизвођача.

Прошло је готово три недеље од завршетка припремних радова и више од два месеца од званичног почетка радова на деоници од Поште до градског парка, тако да грађани више немају стрпљења.

„Срамота за бујановачке улице, недељама не асфалтирају. Све смо кола изломили, позабавите се мало тиме“, гласи један од коментара грађана Бујановца.

Питање надлежности за Бујановчане је потпуно у другом плану, а за застој више нема оправдања.

„Уопште ме не занима ко доноси одлуке, то је најмање битно, шта уопште има да се одлучује о асфалту. Суштина је да смо таоци њихових марифетлука, да од летос ломимо кола, гутамо прашину и гацамо по блату. Да нам за стотинак метара треба вечност, због гужви, застоја и непрописног паркирања. Срамота велика“, каже саговорник портала Бујановачке.

Асфалтирање главне саобраћајнице у Бујановцу, дуге два километра, почело је 1. октобра прошле године. 

Извор: Бујановачке и Координационо тело