Архива вести
                   

НЕНАД МИТРОВИЋ: ПРИОРИТЕТ СУ НОВА РАДНА МЕСТА, ЕКОНОМСКИ РАЗВОЈ И СТАБИЛНОСТ

25. август 2016.

Бујановац - Ненад Митровић из Бујановца, недавно је по трећи пут положио заклетву у Народној скупштини Републике Србије. Политичка стабилност на југу централне Србије и економски развој, ће поред нових радних места, бити приоритети за које ће се он залагати у току овог мандата.

„Бујановац је општина која спада у ред најнеразвијенијих у Србији, међутим специфична је по много чему у односу на друге општине, а пре свега због политичких односа између Срба и Албанаца“, рекао је Митровић.

Као највеће проблеме Бујановчана, он види недостатак радних места, нерешену путну, водоводну и канализациону инфраструктуру у појединим месним заједницама, недовољну покривеност аутобуским превозом од удаљених села до града као и недостатак културног и друштвеног садржаја.

Митровић је казао да је јако битно да се постојећа радна места одрже, а за боље резултате на свим пољима сматра да је неопходно да локална самоуправа буде партнер Влади Републике Србије у шта, како је нагласио, није успео да убеди претходни састав локалне власти.

О свом залагању у претходном мандату са позиције народног посланика Народне скупштине Републике Србије каже да је радио онолико колико је могао.

„Сматрам да сам могао више. Најтеже ми је било што сам наилазио на неразумевање локалне самоуправе. Највише пажње сам посветио привредним субјектима који раде и запошљавају раднике, а имали су бројне проблеме у свом пословању. Мој труд је био усмерен и ка томе да одржимо ниво рада и број запослених, без обзира на националну припадност“, нагласио је Митровић.

Митровић је рекао да је до сада имао изузетно добру сарадњу са државним органима.

„ Што се Координационог тела тиче, могу да кажем да смо имали изузетну људску и професионалну сарадњу, укључивали смо се у бројне проблеме који су се нашли пред нама и заједнички их  решавали“, закључио је народни посланик.

Извор: Координационо тело