Архива вести
                   

НЕМЦИ ОТВАРАЈУ ФАБРИКУ У ВРАЊУ, ТРАЖЕ РАДНИКЕ

21. jануар 2022.

Бујановац – Београд -  Обућарска компанија “Хаикс” из Немачке ускоро, а према обећању председника Александра Вучића већ у марту, отвара фабрику у Бунушевцу надомак Врања и позива заинтересоване да се пријаве за посао.

Како пише портал Слободна реч, отворене су позиције на кројењу, припреми и шивењу, а из ХАИКС-а поручују заинтересованима да се пријаве и радне биографије пошаљу без обзира на то да ли имају искуства на овим позицијама.

У Врању су на неколико локација осванули билборди са позивом да се заинтересовани “придруже породици”, где стоји и званична адреса за пријаву и назив фирме: “ХАИКС Опрема д.о.о Бунушевац бб”.

Међутим, фирма тог назива још увек није регистрована у АПР-у, а не постоји ни српска верзија сајта.

Према ранијим наводима портала Нова.рс, фирма која би требало да спаси ситуацију у Врању након одласка италијанског Геокса и отпуштања око 1.200 радника, у регион послује у Хрватској. Ради се о компанији која је настала у четрдесетим, након Другог светског рата као мала породична фирма за производњу обуће са седиштем у баварском граду Мајнбургу, а тренутно броји око 1.700 радника.

Производе ХТЗ опрему, односно обућу за припаднике безбедносних служби (војска, полиција, ватрогасци итд.).

Извор: Бујановачке, Координационо тело