Архива вести
                   

„НАША РАДОСТ“ ПРОСЛАВИЛА ЧЕТИРИ ДЕЦЕНИЈЕ РАДА

30. мај 2017.

Бујановац - Четдесети рођендан Предшколске установе „Наша радост“, популарног вртића, обележен је на начин како то и приличи овој установи, песмом, игром, раздраганошћу и широким осмесима, која су деца, на начин како то само она знају и умеју делили својим најближима, другарима, васпитачима и бројним посетиоцима у великој сали Дома културе „Вук Караџић“, на приредби уприличеној за овај велики јубилеј. Представнике локалне самоуправе, Координационог тела, Министарства просвете, Војске Србије, директоре школа и бројне госте поздравио је Милован Алексић, директор вртића, упућујући велику захвалност, пре свега родитељима на успешној сарадњи. На свечаности су наступала деца средњих и предшколских група из централног вртића у Бујановцу, група малишана из Великог Трновца и предшколска група из основне школе „Наим Фрашери“. Видео запис који је презентован „оживео“ је сећања на почетак рада вртића, сада далеке 1977.године. Установом је руководио Андон Димитријевић, колега новинар који је и данас веома активан.

Иначе, Предшколска установа „Наша радост“ данас поред централног у Бујановцу има објекте наменске грађене у Великом Трновцу, Левосоју, Раковцу, Кленику, Клиновцу и Брезници. Укупно 537 деце старосне доби од једне до шест и по година, распоређени су у 43 групе. Укупно 50 васпитача, 5 медицинских сестара и 30 радника распоређених на различитим пословима брине о деци.

После приредбе посетиоци су могли да разгледају изложбу ликовних радова деце, уз „малу помоћ“ њихових васпитача, која је приређена у фоајеу Дома културе“Вук Караџић“.

Извор:Бу прес и Координационо тело