Архива вести
                   

„НАШ ГРАД, НАШЕ ШКОЛЕ“ ПРЕПОЗНАТ КАО ПРОЈЕКАТ ОД ЗНАЧАЈА ЗА ПОВЕЗИВАЊЕ ИНСТИТУЦИЈА, НАСТАВНИКА И ДЕЦЕ СА РАЗЛИЧИТИХ ПОДРУЧЈА

22. октобар 2021.

У оквиру студијске посете директора и наставника из бујановачких школа, учесника пројекта „Наша град, наше школе“ Новом Саду, одржана је мини конференција на тему интеркултуралне повезаности и примера добре праксе. Пројекат већ четири године реализује Координационо тело у сарадњи са Групом 484, уз подршку Дечје фондације Песталоци, Министарства просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије и општине Бујановац.

Конференцију је отворио Милан Ковачевић, заменик покрајинског секретара за образовање, прописе, управу и националне мањине - националне заједнице, а скупу су присуствовали и руководилац Школске управе Нови Сад, Милан Грујин као и просветна саветница Весна Радуловић, која се обратила скупу.

Испред Координационог тела, на скупу је говорила помоћник директорке Службе Координационог тела, Тамара Милошевић - Грбић, која је поздравила окупљене и рекла да Координационо тело здушно подржава овај пројекат јер је виђен и препознат од стране кључних просветних институција као веома добар на пољу интеркултуралне повезаности.

Директори и наставници бујановачких школа су у оквиру ове студијске посете, обишли Гимназију „Светозар Марковић“, Основне школе „Соња Маринковић“ и „Петефи Шандор“. Они су присуствовали часовима и имали прилику да на лицу места чују о примерима добре праксе интеркултуралног образовања и повезаности.

У оквиру пројекта „Наш град, наше школе“, у протекле четири године, организоване су бројне акције, догађаји и манифестације, обележавани су значајни датуми а све са циљем да се повежу, приближе и споје различите културе, језици, обичаји а највише деца. Она су у више наврата, у оквиру акција овог пројекта поручивала да желе да се друже и одрастају без предрасуда и стереотипа.

Извор: Координационо тело