Архива вести
                   

НАЈВИШЕ ПОСЛА У ЛЕСКОВЦУ

26. јули 2011.

Лесковац - Посредством Националне службе за запошљавање (НЗС), у Јабланичком округу у току је реализација 21 пројекта јавних радова у којима је ангажовано 273 радника. Укупна вредност ових јавних радова је 37,9 милиона динара. Десет јавних радова је из области заштите и унапређења животне средине, пет обухватају инфраструктуру, а шест је из области социо-хуманитарне и културне делатности.

За јавне радове пријавило се 1.700 кандидата који се воде на евиденцији НСЗ у Лесковцу. Приоритет приликом ангажовања имала су лица старија од 50 година, припадници ромске популације, самохрани родитељи, корисници материјалног обезбеђена и друге рањиве групе незапослених радника.

У лесковачкој општини у току је реализација осам пројеката у вредности од 22 милиона динара, а ангажовано је 145 радника. У Власотинцу, Лебану, Медвеђи и Бојнику одобрена су по три, у Црној трави, најмањој општини на југу Србије, одобрен је један програм, а вредност радова се креће до пет милиона динара.

Јован Стошић, организатор програма запошљавања у НСЗ Лесковац, истиче да се у Лесковцу највише ради на уређењу трим стазе на Хисару, познатом брду, у дужини од 550 метара, у општини Лебане ради се на изградњи водоводне мреже у месној заједници Шумане, ограда у ОШ „Вук Караџић“ и сређује се канал у МЗ Велико Војловце. Укупна вредност радова је седам милиона динара.