Архива вести
                   

НАЈМЛАЂИ ХУМАНИТАРЦИ ПЛЕСОМ И ИГРОМ САКУПИЛИ ВИШЕ ОД 70 000 ДИНАРА

16. мај 2019.

Медвеђа – На 16. Хуманитарној приредби “Деца за децу” одржаној у организацији Предшколске установе “Младост” из Медвеђе, најмлађи хуманитарци сакупили су 62 хиљаде и нешто више од 9,5 хиљада, прикупљених на продајној изложби радова деце вртића за породицу Младеновић, чије је дете у јако лошем здравственом стању.

Ове године хумана акција носила је мото “Добро се може видети само срцем”, а сви хумани грађани могли су свој допринос и добровољне прилоге да оставе на самом улазу Културног центра, где је и одржана представа.

Деца узраста од 2 од 6 година играла су, певала, рецитовала, док су дечица од старије јаслене групе до предшколаца уз помоћ својих васпитачица припремили кореографије које су одушевиле све присутне у сали.

У програму су учествовала деца централног вртића из Медвеђе и издвојених група овог вртића из Газдара, Рујковца, Леца, Реткоцера, Сијаринске бање, Равне бање и Тулара.

Своју тачку имала је и припремна предшколска група на албанском језику.

Председник општине Медвеђа, Небојша Арсић истакао је да су овакве приредбе доказ да солидарност међу људима и даље постоји.

„Мени је драго да је и ове године сала препуна људи који су желели да помогну, а ово је још један доказда када је неком помоћ потребна сви се ујединимо. Неком наше мало, може значи много. Општина ће увек подржавати овакве манифестације и помагати у складу са својим могућностима”, рекао је Арсић.

Директорка Предшколске установе, Добрила Андрејевић пожелела је добро здравље детету и захвалила се свима који су дали свој допринос.

Извор: Југмедиа и Координационо тело