Архива вести
                   

НАГРАДНИ КОНКУРС „ЕВРОПСКИ ДНЕВНИК 2018/2019“

5. децембар 2018.

Након успешно завршеног конкурса у претходној школској години у оквиру „Европског дневника“, Делегација Европске уније у Републици Србији позива  средњошколце да се пријаве на нови наградни конкурс за креативне и иновативне радове! Овогодишње теме наградног конкурса су теме обрађене у публикацији „Европски дневник 2018/2019“, и то:

• ЕУ и ја;

• ЕУ и Србија;

• Чувајмо нашу животну средину;

• Здрави стилови живота;

• Активно грађанство;

• Превенција насиља.

Учешће на конкурсу подразумева две врсте радова и четири категорије.

ВРСТА РАДОВА

1. Индивидуални радови;

2. Групни радови.

КАТЕГОРИЈЕ

1. Литерарни радови (песме, приче, вест, чланак);

2. Ликовни радови;

3. Фото репортаже или фото-радови;

4. Мултимедијалне форме (аудио и видео радови дужине до 5 минута, стрип, презентације, интернет странице, апликације, игрице, аудио и видео анимације или комбинације две или више од наведених форми).

Индивидуални радови се подносе искључиво у категоријама: литерарни радови, ликовни радови и фото репортаже или фото-радови. Групни радови се подносе у оквиру категорије мултимедијалне форме.

Укупно ће бити награђено 12 радова.

Победници ће имати јединствену прилику да у мају 2019. године крену на седмодневно путовање у једну или више земаља ЕУ. Ментори победничких тимова (један ментор по ученику/тиму) ће путовати заједно са ученицима.

Рок за достављање радова је 21. фебруар 2019. године до 15 часова. За пријаву на конкурс, уз рад, морате попунити и пријавни формулар, који је доступан на сајту www.evropskidnevnik.rs .

Сви радови се подносе искључиво електронским путем на сајту www.evropskidnevnik.rs осим ликовних радова, који треба, заједно са пријавним формуларом, да се доставе на следећу адресу: ЕУ ИНФО ЦЕНТАР За конкурс Европски Дневник 2018/2019, Краља Милана 7, 11000 Београд.   

Пристигле радове оцењиваће стручни жири, а резултати такмичења ће бити објављени у марту 2019. године на сајту www.evropskidnevnik.rs.

Уколико имате неких питања, можете их послати имејлом на evropskidnevnik@euinfo.rs или погледати да ли се одговор на ваше питање налази у оквиру странице са питањима и одговорима на сајту www.evropskidnevnik.rs

Више информација о конкурсу и начину пријављивања можете пронаћи на http://www.evropskidnevnik.rs/konkurs.html, а Упутство за подношење радова на конкурс можете преузети на http://www.evropskidnevnik.rs/uputstvo.html .

Извор:  Youth.rs и Координационо тело