Архива вести
                   

НАГРАДЕ ЗА АКТИВИЗАМ МЛАДИХ СА ХЕНДИКЕПОМ (РОК: 30. ЈУН 2021)

29. март 2021.

Удружење студената са хендикепом награђује активизам младих са хендикепом! Удружење је спремило вредне награде за оне који се буду активистички ангажовали, јер жели да подстакне младе са хендикепом да се укључују у такве активности и боре за своја права. Најбоље чекају награде које су у складу с потребама младих људи – рачунари, таблети, ваучери за технологију итд.

Под друштвеним активизмом Удружење подразумева:

  • ангажовање у активностима које се тичу социјалне инклузије, људских права, екологије..
  • похађање тренинга и радионица који су у вези са друштвеним активизмом
  • учествовање у трибинама, округлим столовима, инфо штандовима, јавним акцијама, расправама, вебинарима о темама које се тичу друштвеног активизма
  • волонтирање у организацијама које се баве омладинским радом и друштвеним активизмом
  • учешће у раду омладинских тела попут студентског или универзитетског парламента или омладинских одбора локалне заједнице
  • појављивање у медијима и говорење о темама које су друштвено ангажоване
  • учествовање у волонтерским акцијама које су друштвено ангажоване
  • учествовање у заговарачким активностима о људским правима
  • креирање и пласирање онлајн садржаја или креативног садржаја који се бави активистичким темама и подизањем свести (друштвене мреже, блогови, YouTube…).

Уколико желите да се пријавите и потенцијално добијете вредну  награду, можете писати Удружењу студената са хендикепом на адресу prijave@ush.rs. Потребно је да напишете на који начин сте били активистички ангажовани и кој је тема у питању  и да опишете то искуство, као и  да доставите неки доказ (фотографије, линкове, потврду надлежне особе…), а уколико желите можете написати и шта вас је покренуло, шта сте научили и шта вам је било најзначајније.

Награде ће бити додељиване два пута у току године – у јулу и у децембру. Рок за пријављивање за први круг доделе траје до 30. јуна 2021.

Бодоваће се активности у складу с нивоом ангажовања и тема, али ће предност свакако бити дата активизму у области социјалне инклузије и права особа са хендикепом. Ранг листа за први круг награђивања биће објављена око 5. јула и биће транспарентна.

Веома је важно да младе особе са хендикепом учествују равноправно у свим друштвеним активностима, да се боре за своја права, али и да доприносе друштву. Удружење студената са хендикепом као омладинска организација жели да мотивише младе који су активни, упорни и посвећени и који желе да допринесу побољшавању положаја особа са хендикепом.

Извор: ush.rs и Координационо тело