Архива вести
                   

НАГРАДЕ ДОБИЛА 52 ДОБРОВОЉЦА СА ПОДРУЧЈА ЈАБЛАНИЧКОГ ОКРУГА

26. jануар 2018.

Лесковац, Медвеђа - 52 припадника мартовске и јунске класе са подручја Јабланичког округа, који су добровољно одслужили војни рок са оружјем, добили су значке и захвалнице Војске Србије и Министарства одбране, као признање за допринос заштити и јачању система одбране.

Ово је друга оваква свечаност у Лесковцу од укидања обавезног војног рока, а начелник Регионалног центра Министарства одбране у Нишу, пуковник Ненад Марковић, каже да су они надлежни за општине и градове од Кладова до Прешева, те да годинама предњаче по броју кандидата упућених на добровољно служење војног рока.

“Војска Србије од ових младих људи касније добија свој кадар, који регрутује и обучава. Припадници ове генерације на државној граници већ извршавају редовне обавезе, налазе се и у мировним операцијама изван земље, а има их и на редовним задацима у овдашњим касарнама,” истакао је пуковник Марковић који је признања уручио заједно са градоначелником Лесковца Гораном Цветановићем и представницима општина са територије Јабланичког округа.

Извор: Вечерње новости и Координационо тело