Архива вести
                   

НАЦИОНАЛНИ ДАН ДАВАЊА

4. јун 2019.

Национални дан давања је иницијатива Српског филантропског форума са мисијом развоја културе давања у Србији. Српски филантропски форум спроводи иницијативу у оквиру Пројекта за унапређење оквира за давања, који финансира УСАИД, а спроводи Коалиција за доброчинство, коју предводи Фондација Ана и Владе Дивац, а додатно чине Траг Фондација, Catalyst Balkans, СМАРТ Колектив, Српски филантропски форум, Форум за одговорно пословање и Привредна комора Србије.

Српски филатропски форум је, поводом Националног дана давања, упутио отворени позив организацијама цивилног друштва, удружењима грађана и фондацијама за укључење у кампању поводом Националног дана давања, у циљу промоције филантропије, културе давања као и раста филантропских давања, развоја међускторских партнерстава на локалу, подизања нивоа транспарентности, поверења грађана и развоја филантропске инфраструктуре у Србији.

Тема Националног дана давања 2019 је унапређење услова основношколског образовања широм Србије, што подразумева набавку иновативних наставних средстава која ће побољшати квалитет наставе и омогућити ђацима да стичу знања у корак са савременом технологијом.

Текст позива и пријавни формулар су доступни на http://www.srpskifilantropskiforum.org/wp-content/uploads/2019/05/otvoreni-poziv-za-ucesce-u-nacionalnom-danu-davanja.pdf

Извор: Српски филатропски форум и Координационо тело