Архива вести
                   

НАЦИОНАЛНА СЛУЖБА ЗА ЗАПОШЉАВАЊЕ РАСПИСАЛА 13 ЈАВНИХ ПОЗИВА/КОНКУРСА ЗА 2023. ГОДИНУ

20. фебруар 2023.

Медвеђа – Београд  – Национална служба за запошљавање расписала је 13 јавних позива/конкурса.

Као и претходних година акценат ће бити на теже запошљивим категоријама лица у које спадају: млади до 30 година старости, без завршеног средњег образовања, старији од 50 година, Роми, особе са инвалидитетом, дугорочно незапослени, корисници новчане социјалне помоћи и лица у статусу вишка запослених.

Већина јавних конкурса биће отворена до 30. новембра 2023. године, док је рок за подношење захтева за мере намењене особама са инвалидитетом 31. децембар 2023. године.

Јавни позив за доделу субвенција за самозапошљавање биће отворен до 10. априла 2023. године, рок за подношење пријава потенцијалних извођача јавних радова истиче 27. марта 2023. године, док је јавни позив за учешће у финансирању мере обука за потребе послодавца за запосленог на располагању до 31. октобра 2023. године.

Захтеви се подносе надлежним организационим јединицама националне службе за запошљавање, према месту рада лица или седишту послодавца.

Све информације за учешће у мерама активне политике запошљавања, неопходна подршка, подношење захтева према актуелним јавним позивима биће доступне на сајту www.nsz.gov.rs.

Извор: Радио Медвеђа, Служба Координационог тела