Архива вести
                   

Начелник Пчињског округа упозорава на све тежу ситуацију у привреди југа Србије

15. новембар 2012.

Извор: Данас / Врање - Начелник Пчињског округа, Будимир Михајловић, изјавио је на “Отвореном дану за медије” да је општинама на југу Србије потребна хитна помоћ државе, јер je стање у привреди веома лоше.

“Ово је тренутак да држава предузме нешто, јер стање у привреди никада није било горе. Имам утисак да се средства локалних заједница расипају на неке бескорисне ствари, уместо да служе за отварање нових радних места”, рекао је Михајловић.

Он наводи да и саме локалне самоуправе треба да предузму нешто и покрену производњу која је на ивици колапса. Начелник такође оцењује да је општа економска слика у округу суморна, а стање у привреди југа Србије катастрофално, са стопом незапослености која је 35 процената и зарадама, које су и до двадесет процената мање од државног просека.

“Очекујемо да партнерски са државом решавамо нагомилане проблеме, јер само уз нове инвестиције попут Компаније „Геокс“, која ће у Врању отворити фабрику обуће и запослити 1.250 радника, могуће је мењати лоше стање у привреди.  Међутим, осим Врања, то морамо да чинимо и у другим општинама нашег округа, што није нимало једноставно, мада постоји и добар степен инерције код локалних самоуправа да стање мењају”, навео је Михајловић, који је и сам дугогодишњи привредник и један од директора у компанији „Симпо“.