Архива вести
                   

НА СЕДНИЦИ ПРЕДСЕДНИШТВА КООРДИНАЦИОНОГ ТЕЛА РАСПОДЕЉЕНА ТРАНСФЕРНА СРЕДСТВА ОПШТИНАМА ПРЕШЕВО, БУЈАНОВАЦ И МЕДВЕЂА ИЗ БУЏЕТА

11. март 2019.

Београд – На седници Председништва Координационог тела за општине Прешево, Бујановац и Медвеђа, договорена је расподела буџета овим општинама. Председник Координационог тела, Зоран Станковић, рекао је да су општинама расподељена средства која Влада Републике Србије преко Координационог тела трансферише општинама.

„Ове године формирана је Комисија за израду критеријума за расподелу трансферних средстава у којој су били и предстваници све три општине и која је договорилa критеријуме по којима ће се распоређивати трансферна срадства општинама. Овогодишњи буџет Координационог тела за транферна средства износи 264 милиона и 33 хиљаде динара и по утврђеним критеријумима општина Прешево добија 38,5 одсто, општина Бујановац 41, 5 одсто, док општини Медвеђа припада 20 одсто. Из буџета Координационог тела на тај начин општина Бујановац добила је 109,573, 695 динара, општина Прешево 101, 652, 705 динара, а општина Медвеђа 52, 806, 600 динара. Одлука о расподели трансферних средстава усвојена једногласно.“, изјавио је Станковић.

На председништву Координационог тела усвојен је и извештај рада тог Владиног тела за претходну годину и  договорене су нове активности за ову годину.

Поред председника Координационог тела, Зорана Станковића, потпредседника Координационог тела, Симе Газикаловића и дирекотрке Службе Координационог тела, Данијеле Ненадић, седници су присуствовати, председник општине Бујановац, Шаип Камбери, председник општине Прешево, Шћиприм Арифи, председник општине Медвеђа, Небојша Арсић, са сардницима и председници Скупштина општина Прешево, Бујановац и Медвеђа, Сами Салиху, Аднан Салиху и Милан Стевановић, и народни посланици Ненад Митровић и Фатмир Хасани.

Извор: Координацино тело