Архива вести
                   

НА МОРЕ У ГРЧКУ СА БИЛО КОЈОМ ВАКЦИНОМ ИЛИ НЕГАТИВНИМ ТЕСТОМ

30. март 2021.

Београд - Министар туризма Грчке Харис Теохарис је јуче рекао у Београду да ће за путовање  из Србије у ту земљу бити прихваћене све вакцине против ковида-19, као и да ће се признавати и ПЦР и антигенски тестови.

„Велики део Срба се вакцинисао вакцинама које нису признате у ЕУ. Без обзира на то, не постоји повећан ризик од било које вакцине. Све вакцине су прихваћене у Грчкој“, рекао је грчки министар.

Министар туризма Грчке, који је у посети Београду, и српска министарка трговине, туризма и телекомуникација, Татјана Матић, су  навели да када се каже да ће бити прихваћене све вакцине, мисли се и на кинеску и руску, поред оних које су већ прихваћене у Европској унији. Туристичка сезона креће 14. маја, односно тада се отварају границе, рекао је Теохарис.

Матић и Теохарисс су у Бепграду потписали Заједничку изјаву о сарадњи два министарства током и после пандемије.

Према речима министарке туризма Србије, циљ је да се грађанима Србије омогући улазак у Грчку и да се међусобно признају дигитални сертификати и нагласила је да се нада ће то ускоро и да се догоди, односно да ће туристи из Србије ускоро моћи да уђу у Грчку.

Теохарис је додао да за децу до 10 година неће бити потребни тестови на граници, док ће за децу преко 10 година, а која неће бити вакцинисана, бити потребан негативан тест.

Туристичка сезона, додао је, у Грчкој почиње 14. маја, али постоји могућност да ће српским туристима бити дозвољен улазак средином априла.

За путнике из Србије ће бити отворен један гранични прелаз са Бугарском, као и два са Северном Македонијом, додао је Теохарис.

Извор: Бета, Данас, Југмедиа и Координационо тело