Архива вести
                   

НА ЕКОНОМСКОМ ФАКУЛТЕТУ У БУЈАНОВЦУ ЗА НОВЕ СТУДЕНТЕ 90 МЕСТА НА БУЏЕТУ

18. јун 2021.

Бујановац – Београд -  Новој генерацији студената на Економском факултету у Бујановцу на располагању је 90 места на првој години основних академских студија.

Први конкурсни рок, односно пријављивање кандидата за полагање пријемног испита на одељењу Економског факултета у Бујановцу, предвиђен је за 22. и 23. јун од 8 до 14 часова.

Приликом пријаве за полагање пријемног испита кандидати достављају сведочанства завршене четворогодишње средње школе, диплому о положеном матурском испиту, личну карту и фотокопију исте, као и доказ о уплати 7.300 динара за трошкове полагања пријемног испита.

Будући студенти ће похађати студијски смер Пословни информациони системи.

„Овај програм ће обезбедити знање и вештине будућим Пословним информатичарима. То је једно ново занимање, потпуно адекватно добу које је већ наступило. Реч је интеграцији информатичких и економских знања и вештина у процесу дигитализације економије. Дакле, то је једна професија која ће бити неопходна не само фирмама из информационо-технолошког домена, већ и свим осталим привредним субјектима, јер је процес дигитализације пословања нешто неминовно“, рекао је декан Економског факултета Александар Чучковић.

Пријемни испит је заказан за 2. јул.

На бујановачком одељењу Економског факултета Суботица тренутно студира 400, а од отварања одељења у Бујановцу 2011. године  дипломирала су 282 студента.

Извор: Бујановачке, Координационо тело