Архива вести
                   

МУП РАСПИСАО КОНКУРС ЗА ОБУКУ 1.060 НОВИХ ПОЛИЦАЈАЦА (РОК: 5. ЈУН 2020)

22. мај 2020.

Београд - Министарство унутрашњих послова је расписало конкурс за упис 1.060 полазника Центра за основну полицијску обуку (ЦОПО) и то за потребе свих 27 полицијских управа у Србији, на који се заинтересовани могу пријавити до 5. јуна.

Како је потпредседник Владе Републике Србије и министар унутрашњих послова  Небојша Стефановић јуче најавио, Министарство наставља са јачањем и подмлађивањем полицијског кадра.

Од 1.060 полазника Центра за полицијску обуку, 510 ће се стручно оспособљавати за обављање послова и задатака униформисаног полицијског службеника на радном месту полицајац, 250 саобраћајни полицајац и 300 на радном месту гранични полицајац.

Кандидати за полазнике имају могућност да се приликом пријаве на конкурс изјасне за које радно место место желе да прођу стручно оспособљавање.

Пријава на конкурс, са документацијом, се подноси полицијској станици по месту пребивалишта кандидата, у року од 15 дана од дана објављивања конкурса у дневном листу Политика.Кандидат може да поднесе само једну пријаву.

Услови конкурса могу се наћи на сајту Министарства унутрашњих послова

www.mup.gov.rs и сајту Центра за основну полицијску обуку  www.copo.edu.rs .

Извор: Вечерње новости и Координационо тело