Архива вести
                   

МНОГОБРОЈНИ ВЕБ ПОРТАЛИ НА ЈУГУ СРБИЈЕ

2. јули 2012.

Врање - У последњих неколико година многобројни информативни веб-портали преплавили су  југ Србије. Сви они боре се за читалачку публику на интернету.

Власници и уредници ових сајтова њихово постојање оправдавају чињеницом да грађане занима шта се дешава у њиховом крају, од сервисних преко спортских па до политичких информација, за које често нема места у "великим" медијима.

Предраг Благојевић из Ниша, уредник портала "Јужне вести", које су почеле са радом јануара 2010, каже да тај сајт покрива нишки, јабланички, пчињски, топлички и пиротски округ .

Циљ свих веб портала је боља и бржа информисаност,а  уредници портала кажу да сваки веб портал има своје читаоце.

“Имамо добар дописнички тим, иако смо почетници у онлајн новинарству, јер не постојимо ни годину дана. Показало се да нам читаоци верују и да читаност расте из сата у сат”, кажу из уредништва лесковачке агенције "Југмедија".

Пионири у интернет новинарству на југу Србије су новинари портала "Прешево.cом",  који је ових дана прославио 15 година постојања.
“Почело је као шала, али успешно траје. Наша циљна група били су многобројни гастарбајтери из овог краја, који су жељни сваке информације. Сада имамо чак 100.000 посета месечно “, рекао је Дритон Салиху, уредник овог портала.

Врањски портал "Врање прес" ће 17. јула прославити десет година успешног рада. Војкан Ристић из “Врање преса” наглашава да ће се ова агенција убудуће специјализовати за аналитичко обрађивање тема из региона са акцентом на мултиетничким односима.

Портали се углавном финансирају из донација, као и уз подршку локалних самоуправа.