Архива вести
                   

МЛАДИ ЗАИНТЕРЕСОВАНИ ЗА ВОЈНИ ПОЗИВ

25. март 2016.

Врање- У сали Дома Војске у Врању ученицима основних и средњих школа представљени су услови уписа и начин школовања у Војној гимназији и на Војној академији у Београду. За једно место на Академији конкурише и до 18 кандидата.

После емитовања серије „Војна академија", порасло је интересовање за упис у војне школе које на југу Србије, које традиционално не јењава. Младе највише привлачи то што ће имати сигуран посао по завршетку школовања.

"Младим људима бих препоручио да ако желе да постану поштени, часни и људи од поверења, да се определе за Војну академију, зато што ће у себе уградити спој психофизичких и интелектуалних способности", рекао је Александар Одобашић, кадет 3. године Војне академије.

Конкурс за војни позив и пријем 290 нових кандидата, који је расписало Министарство одбране, трајаће до 31. марта.

„У војну академију примамо 90 кадета на седам студијских програма. У току школовања имају обезбеђен смештај у интернату, бесплатне уџбенике и прибор, исхрану, спортску опрему", рекао је потпуковник Урош Домазет, начелник кадетске службе Војне академије.

Врање је последњи од 18 градова у којима су одржане промоције војног позива, на њима је присуствовало више од 3.000 заинтересованих.

Извор: РТС и Координационо тело