Архива вести
                   

МЛАДИ БУЈАНОВЦА: ДА И НАЈСИРОМАШНИЈА ДЕЦА ДОБИЈУ НОВОГОДИШЊИ ПАКЕТИЋ

7. децембар 2021.

Бујановац – Београд - Млади из Бујановца и Прешева у хуманитарној акцији прикупљају новац, слаткише, играчке за новогодишње пакетиће за децу из социјално угрожених породица. Они позивају грађане да помогну тако што ће уплатити новац на наменски рачун или контактирати организацију “Грађанске иницијативе”.

Млади из Бујановца и Прешева, најнеразвијенијих општина у Србији, свесни лошег материјалног стања многих породица, овим гестом желе да помогну и приреде малу радост својим најмлађим суграђанима.

“Свако дете има право на срећно детињство. Обрадовати децу за време празника је велико задовољство, а видети осмех на њиховим лицима је знак да чинимо праву ствар. Позивам све локалне привреднике да сходно својим могућностима уплате новац и тиме допринесу дечијим новогодишњим радостима”, каже Богдан Матић, средњошколац и активиста из Бујановца.

Милица Бранковић, координаторка на терену Грађанских иницијатива, каже да је реч о породицама које се боре за голу егзистенцију и да су у питању деца која можда никада нису добила новогодишњи пакетић, јер родитељи нису били у могућности да им обезбеде такву радост.

“Циљ нам је да поклонимо пакетиће свој деци из социјално угрожених породица, а за то нам је потребан највећи могући одазив компанија, трговинских ланаца и на локланом и на националном нивоу да својим донацијама у виду слаткиша, играчака и осталих дечијих садржаја помогну и подрже акцију”, каже Милица.

Додаје да је свака донација битна, и да уколико их буде више, биће и већи број пакетића са квалитетнијим садржајем.

Појединци, организације и фирме могу уплатити новац за куповину садржаја за пакетиће до 20. децембра на наменски рачун 160-6000000072787-35 у банци “Интеса”.

Играчке, слаткиши и други слични садржаји интересантни за децу се могу донирати у просторијама Канцеларије за младе на градском тргу у Бујановцу или путем “Грађанских иницијатива” на број телефона 069/3624041 или мејла милицаб@грађанске.орг.

Поред Бујановца и Прешева, ова новогодишња хуманитарна акција се организује у Врању и Лебану.

Извор: Бујановачке, Координационо тело