Архива вести
                   

МИТРОВИЋ: ЗА МЕСЕЦ ДАНА „ЈУМКО” ОТВАРА ПОГОН У БУЈАНОВЦУ

24. март 2017.

Бујановац – Према најави Ненада Митровића, народног посланика у Скупштини Републике Србије, иницијатива за отварање погона „Јумка” у Бујановцу би требало да заживи  за око месец дана .

Он је додао да се тридесетак радника опредељених за рад у текстилној индустрији  налази на обуци у врањском „Јумку” од 1. фебруара ове године.  

„Захвалан сам менаџменту „Јумка“ и државном секретару у Министарству привреде Драгану Стевановићу на томе што су разумели нашу иницијативу и потребе Бујановца. Очекујем да ће у наредних месец дана бити завршена обука будућих текстилаца. За то време ћемо поставити неопходне машине у будућем погону у Бујановцу. Мада постоји неколике опција за адаптацију неког од постојећих индустријских објеката у нашој општини, тренутно разговарамо о могућности да то буде у некадашњој фабрици акумулатора „Светлост“у Бујановцу,” рекао је Митровић.

Митровић је додао да би, у догледно време, за послове текстилаца требало да се обучи још једна група радника, како би новоотворени погон врањског „Јумка“ у Бујановцу почео да ради у две смене.

Извор: Бујановачке и Координационо тело