Архива вести
                   

МИТРОВИЋ СЕ САСТАО СА АРИФИЈЕМ, РАЗГОВАРАЛИ О УЛАСКУ СНС У ВЛАСТ

31. јули 2020.

Бујановац – Председник општине Бујановац Нагип Арифи и Ненад Митровић, шеф локалног одбора СНС, су јуче разговарали о уласку ове странке и њених партнера у власт.

Како је Митровић рекао, до састанка је дошло на иницијативу најјаче странке у локалном парламенту, Арифијеве Демократске партије.

“Арифи ми је по први пут званично предочио да у коалиционом споразуму албанских странака постоји клаузула о уласку српских партија у власт. Данас нисмо говорили о конкретним детаљима, али смо заказали наставак разговора следеће недеље”, рекао је Митровић.

Албанске странке су већ између себе поделиле функције, одборници су изабрали заменика председника општине и председника Скупштине, а на питање постоји ли „црвена линија“ испод које СНС неће пристати на улазак у власт, Митровић је казао:

“Држимо се принципа да 40% власти припада Србима. Још увек нисмо причали о конкретним функцијама”.

Он додаје да улазак у власт дугује грађанима који су на изборима 21. јуна гласали за коалицију око СНС, која је, као и Арифијева ДП,  освојила 10 мандата.

На конститутивној седници СО Бујановац, која је одржана  23. Јула, 4 албанске странке формирале су самостално већину од 25 одборника, када је 13 одборника српских странака напустило заседање.

Митровић је рекао да ће бојкотовати парламент све док Срби не добију представнике у власти.

Извор: Бујановачке и Координационо тело