Архива вести
                   

МИЊА ИЗ БУЈАНОВЦА ИДЕ НА РЕПУБЛИЧКО ТАКМИЧЕЊЕ ИЗ БИОЛОГИЈЕ

17. мај 2022.

Бујановац – Београд - Миња Ташковић из Бујановца, ученица првог разреда Гимназије “Бора Станковић” у Врању, пласирала се на републичко такмичење из биологије које ће бити одржано 29. маја у Новом Саду.

Шеснаестогодишња Миња је освојила друго место у конкуренцији 30 ученика од првог до четвртог разреда из свих средњих школа са територије Пчињског округа.

“ Конкуренција је била јака, питања нимало лака, али уз добру припрему и даноноћно учење резултат не може да изостане. Са учеником из сурдуличке Средње школе “Јосиф Панчић” бићемо једини представници округа на републичком такмичењу из биологије за ученике првог разреда”, каже Миња, ученица природно-математичког смера врањске Гимназије.

Она је биологију заволела још у основној школи, у којој је заслужила Вукову диплому.

Тада је освојила треће место на окружном такмичењу као највишем нивоу такмичења за ученике тог узраста.

“ Волим биологију, јер је све повезано и логично. Одувек ме је занимало како организми и жива бића функционишу, па ми није било тешко да се посветим учењу и такмичим”, каже  Миња.

Жали што је њена генерација због пандемије изазване корона вирусом остала ускраћена за такмичења из биологије у 7 и 8 разреду, али јој је, како каже, драго што се ситуација смирила и што су такмичења коначно кренула.

Окружно такмичење из биологије одржано је у недељу 8. маја у Медицинској школи “Др Изабел Емсли Хатон” у Врању.

Домаћин овогодишњег републичког такмичења је новосадски Природно-математички факултет.

Извор: Бујановачке, Координационо тело