Архива вести
                   

МИНИСТАРСТВО ПРИВРЕДЕ ЋЕ ПОМОЋИ РАДНИЦИМА ГУМОПЛАСТИКЕ ДА НАПЛАТЕ ПОТРАЖИВАЊА

24. септембар 2018.

Београд – Државни секретар у Министарству привреде Србије Драган Стевановић изјавио је да су радници Гумопластике из околине Бујановца обуставили штрајк и да ће представници министартства од понедељка отићи у то предузеће како би помогли радницима да наплате потраживања.

Стевановић, који се састао са радницима, рекао је да тај разговор није био лак, али је обављен у коректној атмосфери, после чега су радници обуставили вишедневни штрајк, саопштено је из министарства.

Према његовим речима, објашњено им је да је Министарство привреде хтело да им помогне да добију социјални програм који су тражили, али се испоставило да, по закону, они на то немају право.

"Желимо да помогнемо радницима aли, због различитих околности у претходним годинама, испоставило се да радници немају право на социјални програм", рекао је Стевановић.

Државни секретар Министарства привреде истакао је да ће представници тог министарства од понедељка отићи у компанију, где ће, заједно са руководством 'Гумопластике', покушати да утврде све што је неопходно како би предузеће у наредним недељама измирило одређене обавезе према радницима.

„Очекује да ће у наредним недељама бити стављена тачка на агонију људи из Бујановца“, изјавио је Стевановић.

Извор: Нови Магазин и Координационо тело