Архива вести
                   

МИНИСТАРСТВО ОДБРАНЕ: КОНКУРС ЗА СТИПЕНДИЈЕ И ПОСАО ЗА 76 УЧЕНИКА (РОК: 30. СЕПТЕМБАР 2020)

22. септембар 2020.

Министарство одбране је расписало конкурс за доделу 76 ученичких стипендија за школску 2020/2021. годину на који могу да конкуришу ученици машинске, електротехничке и пољопривредне средње школе. Конкурс је отворен до 30. септембра 2020. године.

Конкурс је расписан за ученике четврте, треће или друге године средњих школа, а предвиђено је са којих образовних профила ученици могу да конкуришу.

Из машинске школе могу да конкуришу ученици образовног профила авиотехничар за ваздухоплов и мотор.

Из електротехничке школе могу да конкуришу ученици следећих образовних профила – авио техничар за електронску опрему или електротехничар електронике, авио техничар за електро опрему или електротехничар електронике, мехатроничар за ракетне системе или техничар мехатронике, мехатроничар за радарске системе или техничар мехатронике и електротехничар телекомуникација или техничар ПТТ саобраћаја.

Из пољопривредне школе могу да конкуришу ученици образовног профила прехрамбени техничар.

Висина ученичке стипендије у школској 2020/2021. години за ученике четвртог разреда средње школе износи 25.000 динара месечно, за ученике трећег разреда 20.000 динара, а за ученике другог разреда 15.000 динара месечно.

По завршетку школовања, а потом и одговарајуће војне обуке са оружјем, ученици ће бити примљени у професионалну војну службу у својству подофицира у следећим местима службовања:  Београд, Лађевци, Ниш, Батајница, Зуце, Панчево, Нови Сад, Јаково, Стари Бановци, Качарево, Ужице и Сомбор.

Додатне информације о конкурсу су доступне на http://www.mod.gov.rs/cir/16147/konkurs-za-dodelu-ucenickih-stipendija-za-skolsku-2020-2021-godinu-16147.

Извор:  Министарство одбране и Координационо тело