Архива вести
                   

МИНИСТАРСТВО КУЛТУРЕ ПОДРЖАЛО ВЕЋИНУ МЕДИЈА У ЈУЖНОЈ СРБИЈИ

12. март 2014.

Већина медија у Пчињском округу добила је средства за финансирање пројеката из области информисања.

На конкурсу који је Министарство културе расписало крајем прошле године јавиле су се све медијске куће и организације са југа Србије, а са разним пројектима који се углавном тичу извештавања на језицима мањина или информисања особа са инвалидитетом.

Од значајнијих медија, ОК Радију је одобрен пројекат „Култура, шанса југа Србије“ вредан око 400.000 динара, а недељнику „Врањске“  скоро 576.000 динара за реализацију пројекта „Живети заједно“.

Радио телевизија „Ритам“ из Врањске Бање добиће укупно 526.000 динара за два пројекта, „Живи здрав живот-живот без дроге и алкохола“ и „Дневник на ромском језику“.

Бујановачки недељник „Нови српски венац“ добио је 240.000 за пројекат „Информисање грађана српске, албанске и ромске заједнице у Пчињском округу“.

Радију „Ема“ из Бујановца одобрена су средства у износу од 480.000 динара за два пројекта, „Глас младих“ и „Животи који се не виде“.

За Бујановац  су одобрена средства и за реализацију пројеката Центра за демократију и едукацију „Долина“, удружења „Атрактивне визије“, албанског културног друштва „Перспектива“ и Ромског хуманитарног центра, у укупном износу од 1.416.000 динара.

Једини медиј из Пчињског округа коме на овом конкурсу  нису  одобрена средства је РТВ Врање. 

Иначе, на овом конкурсу Министарство је за финансирање и суфинансирање пројеката у области информисања издвојило скоро 91.000.000 динара.

Рок за реализацију свих одобрених пројеката је децембар 2014. године.

Извор: ОК Радио и Координационо тело