Архива вести
                   

МИНИСТАРКА ОБРАДОВИЋ НА ПОТПИСИВАЊУ СПОРАЗУМА О САРАДЊИ ОПШТИНА ЛЕБАНЕ, БОЈНИК И МЕДВЕЂА

14. jануар 2021.

Медвеђа - Министарка државне управе и локалне самоуправе Марија Обрадовић је јуче боравила у посети општини Медвеђа, где је разговарала са руководством општина Медвеђа, Лебане и Бојник о актуелној ситуацији, имајући у виду проглашене ванредне ситуације у овим општинама услед епидемије КОВИД-19 и недавне поплаве, као и пројекте које општине могу да реализују буџетским средствима добијеним на конкурсу Министарства државне управе и локалне самоуправе.

Министарка је присуствовала потписивању Споразума о сарадњи и разумевању између општина Лебане, Бојник и Медвеђа који предвиђа развој и јачање међуопштинске сарадње, заједнички рад на пројектима од интереса за становнике ових општина, као и рад на унапређењу услуга које се пружају грађанима на локалном нивоу.

„Драго ми је да данас својим присуством могу да подржим ову важну иницијативу за грађане Лебана, Бојника и Медвеђе, а то је повезивање јабланичког и топличког округа кроз Споразум о сарадњи ваших општина, који треба да донесе бољи живот у ове крајеве. Искористите га у пуном обиму, размењујте искуства и идеје, заједнички конкуришите за средства из буџета, која ће вам помоћи да реализујете пројекте од интереса за ваше грађане, подстакну запошљавање, али и останак младих и рађање деце на овим просторима. У министарству имате подршку за реализацију сарадње на коју сте се данас обавезали“, казала је министарка Обрадовић након потписивања Споразума.

Она је истакла да је општина Медвеђа један од добрих примера како треба искористити буџетска средства за унапређење рада у јединицама локалне самоуправе у Србији, због чега је ова општина проглашена за једну од најбољих у 2019. години.

Споразум о сарадњи и разумевању потписали су председници општине Бојник Небојша Ненадовић, општине Медвеђа Небојша Арсић и председник Скупштине општине Лебане Бобан Пејић.

Министарка Обрадовић је искористила ову прилику да још једном позове све грађане Србије да се пријаве на Портал еУправе, а од данас и позову  телефоном контакт центар, и искажу своје интересовање за вакцином против КОВИД-19, и додала да само масовном вакцинацијом можемо да победимо болест и вратитимо се нормалном животу.

Извор: Југмедиа, Инфо центар југ и Координационо тело