Архива вести
                   

МИНИСТАРКА КАЛАНОВИЋ У ПОСЕТИ ЈУЖНОЈ СРБИЈИ

5. новембар 2012.

Извор: Дневник / Министарка за регионални развој и локалну самоуправу Верица Калановић је прошлог петка посетила Бујановац и изјавила да је Влада спремна да се суочи са бројним проблемима као и да препознаје значај успостављања поверења са албанском мањином. Министарка Калановић је, такође, учествовала на дводневном  скупу  “Бујановачка агора”, који  је организовао Центар за регионализам, а финансирао УСАИД кроз Институт за одрживе заједнице (ИСЦ).

Говорећи на скупу “Бујановачка агора”, Министарка Калановић је најавила скори завршетак деонице аутопута која пролази поред Бујановца.

”Коридор 10 је развојна шанса мултиетничке средине као што је Бујановац. У свету је мапа путева истовремено и мапа развоја. Бујановац и овај крај свој економски излаз морају пронаћи у Коридору 10, у већем броју запослених, јер ће будући аутопут овде довести нове инвеститоре и нова радна места”, рекла је Калановић.

Очекује се да ће нова радна места допринети нормализацији међуетничких односа, као и да ће економски развој прекинути садашњу праксу по којој, пре свега млади, тим истим путем одлазе из Бујановца.