Архива вести
                   

МИНИСТАР ЗДРАВЉА ЛОНЧАР ОБИШАО ЗДРАВСТВЕНЕ УСТАНОВЕ У ЛЕСКОВЦУ И МЕДВЕЂИ

22. август 2019.

Медвеђа, Лесковац - Министар здравља, Златибор Лончар, у оквиру својих редовних активности обишао је Општу болницу Лесковац, Дом здравља у Медвеђи као и Сијаринску бању. Приликом обиласка Опште болнице у Лесковцу, Лончар је рекао да је у тој болници завршено више од 85 одсто планираних радова и нагласио да ће бити урађена још два болничка објекта, а то ће, каже, бити готово до краја следеће године. Према његовим речима, на тој болници коначно је замењен цреп из 1947.године па болница више неће прокишњавати, а у току су радови на енергетској ефикасности објекта.

„Задовољн сам овим што сам видео у Лесковцу, направили смо нове договоре, очекујемо да пројекти буду готови у најскорије време како би са радовима на ова два објекта почели на пролеће“,  изјавио је Лочнар. Министар је најавио да ће од следећег месеца посао у овој установи добири седам лекара и 15 медицинских сестара те ће на тај начин, како каже, бити надокађен број лекара који ће ускоро отићи у пензију.

Лончар је затим обишао и Дома здравља у општини Медвеђа који је у потпуности реконструисан и за који је казао да је један од најбољих на југу Србије. Министар је рекао да после 35 година током којих су медицински радници радили у лошим условима сада коначно раде у условима који им омогућавају да се осећају као право медицинско особље јер имају све услове да пруже адекватну медицинску помоћ.

„Ово је један од тренутно најбоље сређених домова здравља на југу Србије и овако би требало да изгледа сваки дом здравља у нашој земљи“, рекао је Лончар. Министар здравља је најавио да ће овај дом здравља у септембру добити рендген апарат, као и да ће ускоро лекари специјалисти из Лесковца долазити у Медвеђу како би прегледали пацијенте, а то ће грађанима уштедети новац.

У наставку посете Лончар је обишао Сијаринску бању у општини Медвеђа где је најавио да је држава издвојила средства за потпуну реконструкцију те бање.

"Бања ће бити комплетно реконструисана, изгледаће потпуно другачије, ради се пројекат и кад буде готов креће се са обновом. Новац за ту сврху је обезбеђен“, казао је Лончар. Он је додао и да ће се од октобра месеца у том делу градити и нови спа центар како би се капацитети бање још више проширили. Министар здравља најавио је и да ће у бањском лечилишту у сепмембру бити примљено четири лекара и 15 физиотерапеута.

Извор: Тањуг, Блиц, „4S televizija“, Координационо тело