Архива вести
                   

МИНИСТАР ВУЛИН ДАНАС У ПРЕШЕВУ

24. јун 2015.

Прешево – Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Александар Вулин обићи ће данас Прешево, у коме свакодневно борави велики број миграната.

Једна од пословних зграда са рестораном требало би да буде прилагођена за привремени смештај тих људи. Тај објекат Предузећа за обраду дувана у Прешеву је у саставу Дуванске индустрије Врање.

Управна зграда са рестораном „би требало да буде прилагођена за прихват и привремени смештај миграната који улазе на територију Србије", саопштило је Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања.

Министар Вулин је председник владине Радне групе за решавање проблема мешовитих миграционих токова, чији је задатак да прати, анализира и разматра питања мешовитих миграционих токова у Србији. Задатак Радне групе је да предлаже мере за решавање проблема и да усклађује ставове надлежних државних органа и других институција које се баве питањем мешовитих миграционих токова.

Министар Вулин је истакао да је Србија привржена поштовању људских права и највиших стандарда, и да ниједан тражилац азила „није и неће остати без заштите``.

„Ми ћемо у непосредно угроженим општинама - Прешеву и Бујановцу, обезбедити људима медицинску заштиту, храну и осигурати да њихово кретање буде у складу са законом``, рекао је Вулин.

Јуче је најављено да ће агенција УН за избеглице (УНХЦР) помоћи Србији у храни, лековима и превозу до центара за азил и привременог смештаја миграната који непрестано стижу у нашу земљу.

Извор: Танјуг, Бета и Координационо тело