Архива вести
                   

Министар Оливер Дулић најавио конкретне пројекте у области рециклаже отпада за четири општине југа Србије

7. новембар 2011.

Врање - У складу са системским решењем проблема прикупљања и рециклаже чврстог отпада, у Врању ће бити изграђен посебан објекат који ће страни донатор финансирати са 450.000 евра, изјавио је у Врању министар животне средине, рударства и просторног планирања у Влади Србије Оливер Дулић. Он је након разговора са градоначелником Врања и председницима општина Прешево, Бујановац, Трговиште и Владичин Хан, нагласио да је решење у области одлагања отпада на југу Србије у међуопштинској сарадњи о чему је  постигну договор.

„Уз подршку надлежног министарства у износу од око 11 милиона динара, решили смо акутни проблем депоније у селу Раковац и набавку контејнера за изношење смећа из села Велики Трновац, чиме смо подигли ниво учешћа становништва бујановачке општине у системском прикупљању смећа на шездесет процената,“ рекао је председник општине Бујановац Шаип Камбери. Он је навео да ће уследити и санација шест дивљих депонија на подручју села Раковац, због чега је летос било озбиљних проблема.

Председник општине Трговиште Дарко Томић навео је да су обезбеђени контејнери за 15 сеоских месних заједница, као и возило за одношење смећа, али да се очекује и да отпад буде пребациван на депонију „Метрис“ у врањској општини.

Изградњом рециклажног дворишта, по оцени градоначелника Врања Мирољуба Стојчића, биће „продужен век депоније „Метрис“ али и створени услови за могућност складиштења отпада из суседних општина“.