Архива вести
                   

МИНИСТАР ОДБРАНЕ У ПОСЕТИ БАЗАМА „КОЗЈАК“ И „ШЕВАДСКЕ ЛИВАДЕ“

18. април 2017.

Прешево - Министар одбране Зоран Ђорђевић је на Васкрс обишао припаднике војске и полиције  у базама „Козјак”, на граници са Републиком Македонијом, и „Шевадске ливаде”, у Копненој зони безбедости.

У  бази  „Козјак“, која се налази у сектору А који покрива 104 километра државне границе,  Ђорђевић је упознат  са задацима које припадници војске и полиције обављају од почетка ангажовања у јулу прошле године.

Поред спречавања илегалног уласка и кријумчарења миграната, они се старају и о безбедности грађана и заштити њихове имовине.

Министар је са припадницима Војске и МУП-а разговарао о могућностима унапређења услова у тој бази.

У бази  „Шевадске ливаде“, министар је у разговру са професионалним војницима, подофицирима и официрима  рекао да се интензивно ради на побољшању њихових материјалних услова, пре свега на повећању плата, које неће бити линеарно, већ ће професионални војници и подофицири добити веће повећање, а официри виших чинова мање.

„Данас смо посетили две базе и уверили се да војска и полиција раде свој посао и на празник и да грађани Србије могу да буду спокојни када је у питању њихова безбедност”, рекао је Ђорђевић након посете базама.

Извор: Југпрес и Координационо тело