Архива вести
                   

МИЉАЗИМ ОБРОК ДАЈЕ СРЦЕМ

29. децембар 2016.

Бујановац, Врање – Пре две године је млади пекар Миљазим Гегулај из Бујановца одлучио да отвори пекару у Врању и тако прошири породични посао из Бујановца, где је сада за пекару задужен његов брат. Један је од ретких Албанаца који води свој посао у Врању.Важи за хуманисту и нерадо прича о томе како свакодневно помаже болесној деци.

Отац је троје деце и не мисли да ради велику ствар, већ да је потреба да другима помогнемо у свима нама. Када је пре две године започео свој посао, на његова врата закуцали су људи из Удружења за помоћ недовољно ментално развијеним особама и питали да ли би могао да донира по један оброк за малишане.

„Од тада ја сваког јутра спремам доручак за њих. Некада је то бурек а некада нешто друго од пецива које имам у понуди. Сматрам да је то најмање што могу да урадим и да морамо да се помажемо,“ рекао је Гегулај.

О његовој хуманости, као и о хуманости његове супруге која му помаже у пекари,  сведочи ручно израђена новогодишња честитка удружења која краси пулт његове пекаре.

Извор: Већерње новости и Координационо тело