Архива вести
                   

МИЛИОНИ УЛОЖЕНИ У ЈУГ

17. децембар 2014.

Бујановац -  Председник Координационог тела за општине  Прешево, Бујановац и Медвеђа,  Зоран Станковић,  изјавио је у Бујановцу да је Влада Србије, преко тог органа, за 14 година у ове три општине уложила око 6,3 милијарди динара, а међунродни донатори око 35 милиона евра.

„Укупно је, за 14 година,  за општину Прешево, из државног буџета , додељена једна милијарда и 778 милиона динара трансферних средстава, за општину Бујановац две милијарде и осам милиона динара, а за Медвеђу милијарда динара", рекао је Станковић на конференције за новинаре одржаној у Бујановцу поводом годишњице оснивања Координационог тела.

Он је рекао да је буџет Координационог тела у овој години ребалансом био смањен за 17 милиона динара и да је у истом износу од 417 милиона планиран и за наредну годину.

„Ми ћемо о томе још разговарати, а обавестићемо и посланике", рекао је Станковић.

Станковић је истакао да је главни задатак Координационог тела изградња зграде одељења Економског факултета. Он је додао да су средства од око милион евра обезбеђена пре две године, као и да је документација регулисана, па би изградња зграде требало ускоро да почне, док је њен  завршетак је планиран  за почеатк следеће школске године.

„Породилиште у Прешеву је завршено и опремљено пре шест месеци, а још не ради. Договорено је са Министарством здравља да финансира дежурства тројице гинеколога из врањског Здравственог центра, и да се у ванболничком породилишту ангажује још 12 бабица", рекао је Станковић.

Он је додао да очекује да ће Координационо тело у наредној години више да ради у области економије, на обезбеђивању инвеститора и смањењу броја незапослених. Станковић је рекао да је са 160 милиона динара у протекле три године запослено више од 200 људи у малим и средњим предузећима.

Он је најавио и наставак разговора са албнским лидерима, који су прекинути пре годину дана због њиховог незадовољства предложеном мрежом судова.

Извор: РТС, РТВ, ФоНет и Координационо тело