Архива вести
                   

МИЛЕНИ И ВЕРИЦИ ИЗ БУЈАНОВАЧКОГ ДОМА ЗДРАВЉА ПРИЗНАЊЕ ПОВОДОМ ДАНА МЕДИЦИНСКИХ СЕСТАРА

18. мај 2022.

Прешево – Бујановац -  Београд - Милена Николић из Бујановца и Верица Јанковић из Врања, медицинске сестре бујановачког Дома здравља, добитнице су Сребрног знака који за стручност у раду додељује Удружење здравствених радника Пчињског округа, поводом Дана медицинских сестара.

Милена  и Верица кажу да су поносне на свој досадашњи рад и признање које су добиле, посебно јер су их за награду предложили њихове колеге и колегинице.

„Ово признање је награда за залагање у смислу усавршавања, али и стручности у раду. Медицина стално напредује, а едукацијом се трудимо да та нова знања применимо у пракси како би корисници наших услуга били задовољни. Времена се мењају, уводи се нови начин лечења у здравстсву и сматрам да све сестре треба да се едукују континуирано“, истиче Милена, струковна медицинска сестра на одељењу Кућне неге.

 Верица Јанковић је медицинска сестра са 35-годишњим радним искуством у патронажној служби. Посебно је радује што су је за награду предложиле колеге.

 „ Теренски рад и превентива, колико год се чинило лаким, ипак није. Најмање је цењен посао у Дому здравља, јер радимо са здравим људима, али то је по мени део који треба мало више да се форсира и цени“, каже Верица.

Писање стручних радова,  излагање на конгресима и семинарима и примена стечених знања у раду са пацијентима, само су нека достигнућа која су ове две медицинске сестре квалификовале за награду Сребрни знак.

 „ С уживањем радим свој посао, радим са женама на репродуктивном здрављу, бавим се превентивом, указујем женама на неопходност редовних прегледа, на важност мамографије и гинеколошких прегледа, тако да овај Сребрни знак јесте печат мог рада и залагања на терену“,  додаје Верица.

Овогодишња додела признања одржана је у Прешеву, на Дан медицинских сестара који се обележава 12. маја, док ће следеће године домаћин бити Дом здравља у Бујановцу.

Поред Бујановца, Сребрни знак је додељен и медицинским радницима у Врању, Прешеву, Трговишту и Босилеграду.

Извор: Бујановачке, Координационо тело