Архива вести
                   

МИГРАНТИ ИЗ БУЈАНОВЦА УЧЕСТВОВАЛИ НА ТУРНИРУ У МАЛОМ ФУДБАЛУ

25. фебруар 2019.

Бујановац – Мигранти из Прихватног центра у Бујановцу и КМФ БСК одиграли две утакмице и још једном показали да фудбал зближава људе.

Тако је после утакмица, у којима резултат није био важан већ упознавање и дружење, Есмаил Јахалбаксхи из Ирана рекао да је изузетно задовољан што је могао да игра фудбал на турниру.

„Фудбал је за мене најбољи спорт. Играо сам га и у Ирану, мада не професионално. Волео бих да имамо више оваквих такмичења и више прилика да се дружимо са локалним становништвом“, изјавио је Јахалбаксхи.

Марија Цветановић из Међународне организације за миграције (ИОМ) рекла је да су сами мигранти из Прихватног центра у Бујановцу предложили организовање турнира, а ИОМ је ту њихову жељу испунио.

„Мигранти врло често играју фудбал у кампу, то им је једна од омиљених активности и врло радо смо прихватили њихов предлог да организујемо фудбалски турнир“, рекла је Цветановић.

Она је рекла да ово сигурно неће бити једина прилика да се мигранти такмиче у малом фудбалу, већ да ће и у наредном периоду бити организовани турнири.

„Планирамо турнире на којима ће учествовати и деца пошто и они врло радо играју фудбал. Идеја је да у тим такмичењима учествују и мигранти из Прихватног центра у Врању“, рекла је Цветановић.

Турнир у малом фудбалу организован је у оквиру Подршке Европске уније општинама и градовима у којима бораве мигранти.

Извор: Бујановачке и Координационо тело