Архива вести
                   

МЕШТАНИ МЕДВЕЂЕ ДОБИЛИ АГРЕГАТЕ И ПАКЕТЕ, А ПУТЕВИ СЕ ЧИСТЕ

19. jануар 2021.

Медвеђа - Локална самоуправа Медвеђе је саопштила да је предузела низ активности на санирању штета које су недавно напарвиле полаве и ветрови и због чега је становништво остало без путева, струје и поплављено.

Наводе да је стигла помоћ екипа ЕПС-а из целе Србије, да је набављен агрегат док струја не стигне до сваке куће, да су становници добили пакете са храном, те да се рашчишћавају путеви.

„Поред радника Дистрибуције Медвеђа,  који улажу максималне напоре да што пре омогуће несметано напајање електричном енергијом наших села у заиста екстремним условима, у помоћ прискачу и мештани, који су се укључили како би што пре рашчистили путеве од попадалих стабала и омогућили електричарима прилаз до елекричне мреже.

На седници Штаба за ванредне ситуације општине Медвеђа је донета Одлука да је због причињене штете на путној инфраструктури, као и великих оштећења на електро-дистрибутивној мрежи, потребно хитно набавити пакете са основним животним намирницама за помоћ угроженом становништву општине Медвеђа, као и агрегате за мештане који су најдуже без струје.

Волонтери општине Медвеђа су припремили 1000 пакета помоћи, за шта је из буџета општине издвојено 1.200.000,00 динара. Дистрибуција пакета са основним животним намирницима, као и агрегата у најугроженијим деловима наше општине, је почела  у суботу. На територији општине Медвеђа и данас је настављена подела пакета са основним животним намирницама угроженом становништву.

Поред ЈКП „Обнове” из Медвеђе, која је задужена за зимско одржавање путева, укључили смо и додатне извођаче, и сви су они на терену. Рашчишћавање иде по плану, а посебно ме радује што су екипе пустиле струју на репетирорима Ђоравица и Расовача, тако да ћемо напокон добити и мобилну телефонију и телевизијски сигнал. Ми смо нон-стоп са екипама на терену и очекујем да ћемо већ од сутра имати знатно повољнију ситуацију.

И Привредна комора Србије (ПКС) је донирала пакете помоћи за становништво у општини Медвеђа, а помоћ је стигла и у виду агрегата за струју и теренског возила за Дом здравља у Медвеђи, како би лекарске службе могле да стигну до завејаних села“,  рекао је председник општине Медвеђа Небојша Арсић.

Он се захвалио свим радницима Електродистрибуције, волонтерима, својим сарадницима и мештанима, „који заједничким напорима раде да што пре изађемо из ванредне ситуације која нас задесила“, наводи се у саопштењу локалне самоуправе.

Извор: Југмедиа и Координационо тело