Архива вести
                   

МЕРА ОСЛОБАЂАЊА ОД ПОРЕЗА И ДОПРИНОСА НА ПЛАТЕ

20. децембар 2017.

Београд - Мера ослобађања од пореза и доприноса на плате примењиваће се од октобра идуће године. Минимум 250.000 динара уштеде на порезима и доприносима на зараде могу да остваре предузетници који се одлуче да покрену бизнис од октобра идуће године. Ова уштеда, рачуната на минималну зараду, односи се на особе које су у години која претходи покретању посла завршиле средњу школу, факултет или су дуже од шест месеци на евиденцији Националне службе за запошљавање.

Усвајањем измена Закона о порезу на доходак грађана и Закона о доприносима за обавезно социјално осигурање, они који започињу сопствену делатност биће ослобођени плаћања пореза на зараде и доприноса у години оснивања предузећа и у наредној – истичу у кабинету премијера Србије.

Према решењу које је израдила радна група Министарства финансија, Пореске управе и НАЛЕД, та новина односи се на зараду оснивача предузетничке радње и плате до девет новозапослених особа. Према процени НАЛЕД, само у првој години ову меру могло би да користи до 8.000 нових предузетника.

Извор: РТВ Ритам и Координационо тело