Архива вести
                   

МЕНТОРИНГ ЗА БОЉЕ ПОСЛОВАЊЕ МАЛИХ И СРЕДЊИХ ПРЕДУЗЕЋА И ПРЕДУЗЕТНИКА

10. април 2014.

Национална агенција за регионални развој позива мала и средња предузећа и предузетнике да се пријаве за бесплатну подршку у виду менторинга, који подразумева свеобухватну подршку предузећима која се налазе у пресудном тренутку развоја, са циљем превазилажења тренутне ситуације. Евалуације корисника менторинга у претходним годинама показале су да су МСПП корисници, захваљујући овој услузи, остварили у просеку 10% повећања продаје, профита и броја запослених.

Право да се пријаве имају привредни субјекти који се баве производњом или пружањем услуга, који су у већинском домаћем приватном власништву и који су измирили обавезе по основу пореза и доприноса. На расписани конкурс могу да се пријаве и предузетници који послују краће од годину дана. Рок за пријаву је 6. мај 2014.године.

На основу пријава, биће одабрано 100 предузетника и предузећа којима ће бити пружена бесплатна услуга менторинга у трајању од 50 сати, до краја новембра 2014. године.

Сви заинтересовани за додатне информације из општина Прешево, Бујановац и Медвеђа могу да се обрате Националној агенцији за регионални развој (телефон: 011/20-60-815 или  е-мејл: milan.vujovic@narr.gov.rs), као и регионалним агенцијама у  Лесковцу (Центар за развој Јабланичког и Пчињског округа-Лесковац, Пана Ђукића 42; телефон: 016/315-0115; 315-0119; www.centarzarazvoj.org) и Врању (Регионална агенција за економски развој и предузетништво Пчињског округа “VEEDA”-Врање, 22. децембра бб; телефон: 017/412-207; 405-641; www.veeda.rs).

Национална агенција за регионални развој је стандардизовала услугу менторинг за привредне субјекте у оквиру пројекта „Институционализација менторинга као услуге за МСПП“, финансираног од стране Владе Јапана кроз Јапанску агенцију за међународну сарадњу. Даље унапређење услуге настављено је кроз нови трогодишњи пројекат „Успостављање и промоција менторинг услуге за МСПП у земљама Западног Балкана – Србији, Босни и Херцеговини и Црној Гори“, чија друга компонента јесте подршка увођењу система стандардизоване услуге менторинг у Босни и Херцеговни и Црној Гори на основу модела у Србији.

Јавни позив и образац се налазе на линку:

http://narr.gov.rs/index.php/Info/Konkursi/Javni-poziv-Mentoring-za-100-novoosnovanih-i-postojecih-MSPP

Извор: Координационо тело