Архива вести
                   

МЕДВЕЂИ ОДОБРЕНА БЕСПОВРАТНА СРЕДСТВА ЗА МЕРЕ ПОПУЛАЦИОНЕ ПОЛИТИКЕ

19. јули 2018.

Медвеђа - Министарство без портфеља, које је задужено за демографију и популациону политику, је 21. маја расписало јавни позив за доделу бесповратних средстава за суфинансирање мера популационе политике јединица локалне самоуправе у Републици Србији у 2018. години.   

Јавни позив је био отворен до 14. јуна 2018. године, и на основу њега је пристигло 71 предлога мера, односно пријава.

На основу Предлога одлуке о одобравању средстава за суфинансирање мера популационе политике јединица локалне самоуправе, министарка Славица Ђукић Дејановић је донела Одлуку о одобравању средстава за суфинансирање мере популационе политике јединица локалне самоуправе.

На основу те одлуке, општине Медвеђа и Лебане су добиле око 21,5 милиона динара за мере популационе политике, односно за усклађивање рада и родитељства, очување и унапређивање репордуктивног здравља и за решавање проблема неплодности.

Општини Медвеђа је одобрено 9,423.000 динара, од чега министарство учествује са око 7,4 милиона динара, а остатак од близу 1,9 милиона динара је учешће општине Медвеђа.

Бесповратна средства опредељена Програмом су намењена за суфинансирање мера популационе политике од значаја за демографски развој јединица локалне самоуправе са циљем побољшања демографских параметара.

Општи циљ Програма је подршка одрживом демографском развоју јединица локалне самоуправе на територији Републике Србије, односно стационирано становништво, тј. становништво у коме ће следеће генерације бити исте величине као и постојеће.

Јединице локалне самоуправе дужне су да врате у буџет Републике Србије сва одобрена а неутрошена средства по овом програму или средства утрошена супротно намени.

Извор: Инфо центар југ и Координационо тело