Архива вести
                   

МЕДВЕЂА УВЕЛА ВАНРЕДНУ СИТУАЦИЈУ, ЗАТВОРЕН ВРТИЋ

30. новембар 2020.

Медвеђа - Кризни штаб општине Медвеђа је донео  одлуку да због погоршања епидемиолошке ситуације уведе ванредну ситуацију на целој територији ове општине, која је ступила на снагу у петак, 27. новембра“, рекао је командант Кризног штаба Небојша Арсић и додао да ће Предшколска установа „Младост“ у којој су се у овом другом таласу појавили први оболели од короне, бити затворена до даљег.

„Увођење ванредне ситуације ће значити ригоризније придржавање мера и ригорозније контроле од стране надлежних органа. Ми смо испоштовали препоруке Хигијенског завода и појачали дезинфекцију. Такође, забрањене су прославе, маске су обавезне, као и поштовање свих мера које су донете на нивоу државе“, нагласио је Арсић.

Како је казао, од почетка епидемије, односно од марта до данас, у овој општини је  корона вирусом заражено 134 људи. Углавном се ради о случајевима са лакшом клиничком сликом, тако да за сада нема смртних случајева.

„Имамо доста породичних заражавања, мислимо да су славе довеле до тога, а нагли пораст је почео  од 14. новембра“, истакао је командант Штаба и председник општине Небојша Арсић.

У првом таласу је Медвеђа, поред Црне Траве, била општина са најмање оболелих становника, док је у последњих недељу дана регистровано  54 оболелих.  

Извор: Југмедиа и Координационо тело