Архива вести
                   

МЕДВЕЂА У РИТМУ ЕВРОПЕ

31. март 2014.

Медвеђа - Председник општине Медвеђа Слободан Драшковић и представник организације „Србија у ритму Европе“ Игор Карадаревић потписали су споразум о учешћу деце из те општине у овој великој културној манифестацији.

У наредним месецима ће деца из  предшколских установа у Медвеђи, као и она из основних и средњих школа, увежбавати своје играчко- певачке тачке за велики заједнички наступ у Шапцу, а планирано је да амбасадор Финске у Србији  буде покровитељ ове општине.

Драшковић је изјавио да постоји више разлога зашто је ова општина одлучила да се придружи споменутој манигестацији, у којој већ учествује двадесет пет градова и општина у Србији.

„Први мотив је то што ће деца из Медвеђе учесвовати у манифестацији која ће им омогућити да покажу своје таленте, али и да обиђу цео свет. Други мотив за наше учешће је то што ће се наша деца, путем размене, дружити  са другом децом из Европске уније.На тај начин  ће видети како живе други људи “, рекао је Драшковић.

Он је такође рекао да је важно и то што ће Медвеђа од организације „Србија у ритму Европе” добити  културни центар, који ће кансије моћи да се користи за све културне манифестације и сва културно-уметничка друштва са подручја општине Медвеђа”.

„Поред тога, радићемо заједно и у области економије. Експерти ове оргнаизације ће заједно са нашон Канцеларијом за економски развој  радити пројекте, које ћемо понудити европским земљама, пре свега земљи која ће бити наш партнер, а то је Финска”, додао је Драшковић.

„Сјајно је да ће се деца радовати, играти и певати са својим вршњацима,  а то ће сигурно позитивно утицати и на одрасле”, рекао је Драшковић.

Игор Карадаревић је рекао да та организација ради у општинама са којима имају веома лепу сардању, какву очекује и у Медвеђи, као и да се манифестација финансира из фондова Европске уније и од спонзора .

Он је додао да у  манифестацији активно учествују и амбасадори земаља Европке Уније, који обилазе општине и подржавају ову идеју.

„Фински амбасадор је пре 7-8 месеци боравио у општини Љубовија,а  ми смо ове године одлучили да га позовемо у општину Медвеђа. Турски амбасадор , аустријски амбасадор и амбасадорка Кипра  су такође веома активни у том погледу”, рекао је Карадаревић.

Деца ће наступати у четири категорије, које укључују хорско и соло певање, фолклор и модерни плес.

Потписивању споразума су присуствовали и председник општине Прешево Рагми Мустафа и председник Скупштине општине Бујановац Јонуз Муслију, који су изразили заинтересованост да се и деца из те две општине укључе у ову манифестацију.

Извор: Југпрес и Координационо тело